Arap Müşteri Nasıl Bulunur? Arap Ülkelerine İhracat Nasıl Yapılır?

Blog

Arap Müşteri Nasıl Bulunur? Arap Ülkelerine İhracat Nasıl Yapılır?

Arap Müşteri Nasıl Bulunur? Arap Ülkelerine İhracat Nasıl Yapılır?<
  • 18.08.2023

Arap Müşteri Nasıl Bulunur?

Orta doğu ülkelerine ihracat yapmak isteyen bir çok firma ya da firma yetkilileri, “Arap müşteri nasıl bulunur” kelimesi ile aramalar yapmaktadır. Biz de sizlere Arap müşteri nasıl bulunur sorusunun cevabını vereceğiz. 

Arap müşteri nasıl bulunur makalemizde

Lütfen 8. Maddeyi okumadan yazımızı sonlandırmayın.

Günümüzde gelişmekte olan internet çağında iş dünyasının yeri ve önemi oldukça büyüktür. Farklı ülkeler ve kültürlerden gelen potansiyel müşterilerimize bu bağlamda gelişen internet çağında bizlere ulaşabilme ya da bizlerin onlara ulaşabilme fırsatının kapılarını aralıyor. Orta doğu ülkeleri oldukça zengin olan kültürel mirasları ve günden güne büyüyen ekonomileriyle dikkatleri üzerine çeken bir Pazar haline gelmiştir. Orta doğu ülkelerinde potansiyel Arap müşteri hedeflemek doğru stratejiler ve iletişim yöntemlerini kullanmamızı gerektirir. Durmaksızın ilerleyen iş dünyası orta doğu ülkeleri ile çalışmanız gerektiğini sizlere er ya da geç gösterecektir. Eğer ki Arap müşterileri nasıl bulabileceğinizi araştırmaya başladıysanız Topdov sizin için burada.

Arap Müşteriler Türkiye Pazarında Neden Önemlidir?

Arap ülkeleri kültürel zenginliği ve iş dünyasındaki hacimlerinden dolayı dikkatleri oldukça üzerine çeken bir coğrafyadır. Bu coğrafya üzerinde bulunan ülkelerde iş dünyası kendilerine özgü bir ilerleyişe sahiptir. Arap kültüründeki işe yatırım yapma alışkanlıkları Arap iş dünyasının önemli bir parçası haline gelmiştir. Araplar parayı yalnızca bir amaç olarak değil aynı zamanda bir değer ölçüsü olarak görmektedirler. Arap kültüründe maddiyatın önemli ve saygın bir yere sahip olması Arapların iş dünyasındaki iş yapma biçimlerini doğrudan etkiler. Araplar lükse ve kaliteli ürünlere düşkünlerdir. Bu sebepten dolayı lüks tüketimde talep artışı gözle görülür bir şekilde farkına varılmaktadır. 

Arap Müşteriler ile Nasıl İletişime Geçebiliriz?

1- Sosyal Medya: Arap müşteri nasıl bulunur? Sorusunun ilk cevaplarından birisi sosyal medya.

Sosyal medya günümüz teknolojisi ile beraber gelişen dünyada sosyal medya platformları aracılığıyla dünyanın her bölgesinden insanlara ulaşabilmek mümkün. Siz Türkiye’de yaşayan ve yurt dışına ihracat yapmak isteyen bir firma sahibi olabilirsiniz. Fakat nereden başlayacağınızı bilmiyor da olabilirsiniz. Bu konuda sosyal medya platformları en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır. Sosyal medyanın gücünü kullanarak Arabistan coğrafyasına bağlı Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai gibi ülkelerde yaşayan bireyler ile tanışabilir ve ticaret ağınızın başlangıcı olarak Arap müşteriler ile etkileşime ve iletişime geçebilirsiniz. 

2- Web site:

Arap ülkelerine ihracat nasıl yapılır? Arap ülkelerine ihracat yapmak için kullanacağınız pazarlama ve görünür olma yöntemlerinde bir diğeri ise web sitesi. Ana dili Arapça olan bir web site yaparak kendi işinizi ve sektörünüzü tanıttığınız içerikler oluşturarak hedef kitlenizi ve potansiyel müşterilerinizi sadece ama sadece Arap coğrafyasında olan ve sizin sektörünüzden kendi ülkesine mal ya da hizmet götürmek isteyen Araplar ile yaptığınız web site sayesinde ve arama motoru optimizasyonlarını Arap ülkeleri özelinde değerlendirerek yani web sitenizin SEO’sunu Arap ülkeleri için hazırlatırsanız ve reklamlarınızı doğrudan Araplara ve belli sosyal statüye sahip olan Araplar olarak hedeflerseniz yaptığınız web sitesi ile birlikte potansiyel Arap müşterilerinize ulaşabilirsiniz. 

3- Arap Geleneksel Medyasında Görünür Olun:

Arap müşteri nasıl bulunur diye sorarken karşımıza çıkan bi diğer seçenek, arap medyası. Eğer yeterli bütçeye sahipseniz arap medyasında ürün ya da hzmetleriniz ile alakalı pazarlama faaliyetleri yürütebilirsiniz.

Farklı ülkelere ticari faaliyetlerde bulunmanın en basit yollarından birisi geleneksel medyayı kullanmaktır.  Plaza dünyasında rekabetin ve çekişmenin günden güne arttığı, geleneksel medyanın Arap coğrafyasında güçlenmeye devam ettiği bir dönemde Türkiye’deki işletmelerin ve firmaların Arap ülkelerine ihracat yapabilmesi ve Arap müşteriler bulabilmesi için alışılagelmiş olmayan stratejilere ve yöntemlere ihtiyaç duyduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu strateji ve yöntemlerden bir tanesi de Arap medyada görünür olabilmektir. Arap iş dünyası zengin kültürel yapılarıyla ve güçlü network ağlarıyla tanınan bir coğrafyadır ve burada geleneksel medya Batı’nın tam tersi olarak hala daha plaza dünyasının en etkili iletişim araçlarından bir tanesidir. Arap dünyasında tarihin derin olması ve kültürel bağlantıların çok eskilere dayanmasından ötürü Arap geleneksel medyasında bulunarak Arap coğrafyasındaki yaşayan ve iş yapan potansiyel Arap müşterilerinizle network kurma fırsatını yakalayabilirsiniz. Ayrıca olarak Arap geleneksel medyasında yer almak bölgede yaşayan yerel halk tarafından güvenilir bir iş ortağı olarak imaj çizmenizi sağlar. Geleneksel medyada yer alarak Arap müşterilerinize satmak istediğiniz ürünlerinizin, hizmetlerinizin veya kişisel markanızın itibarını ve marka karakterini olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Arap geleneksel medyası (yerel gazeteler, yerel televizyon kanalları, yerel radyolar) plaza dünyasındaki farklı noktalarda kesişebileceğiniz paydaşlarla iletişim kurabilmenize olanak sağlar. Yerel televizyon programlarında olan reklamlarınız, yerel radyo kanallarına verdiğiniz röportajlar ve yerel gazetelere verdiğiniz yazılarınız gibi geleneksel medya araçları sayesinde arap müşteri nasıl bulunur sorunuza yüksek bütçeli bir cevap olarak sektörünüzde bulunan Arap müşterilerinizle bağlantı kurma şansınızı elde edebilirsiniz.

4- Arapça Olarak Kaliteli İçerikler Oluşturun:

Günümüz internet çağında potansiyel Arap müşteri bulabilmenin en güzel yanlarından bir tanesi de Arapça içerikler oluşturarak müşterilerinize ulaşıyor olabilmenizdir. Arap ana dilinde yazılmış ve oluşturulmuş sektörünüzle ilgili kaliteli içerikler sayesinde potansiyel Arap müşterileriniz sektörünüzle ilgili kafalarında oluşan sorularına cevaplar bulabilir ve potansiyel müşteri ağınızı günden güne arttırabilirsiniz. Arap ülkelerine nasıl ihracat yapılır? Sorusunun doğru cevabı için okumaya devam edin.

5- Ana dili Arapça Olan Pazarlamacılar İstihdam Etmek:

Ana dili Arapça olan ve öncesinde sektörünüzle alakalı Arap müşterilerle iletişime geçmiş müşteri portföyünde Arapların olduğu pazarlamacıları şirketiniz ve firmanız için eleman istihdamına gitmeniz gerekmektedir. Bununla beraber işletmenize aldığınız elemanlarınıza sektörünüzle ilgili tüm gerekli eğitimleri ve pazarlama stratejilerinizi vermelisiniz. Tabii en önemli noktalardan birisi ise Arapça bilen pazarlamacınızın tüm ihracat prosedürlerini bilmesi gerekmektedir. 

6- Arap Müşteri Getiren Acenteler ile Anlaşmak:

Arap müşteri getiren acenteler son yıllarda özellikle Bursa ve İstanbul’da bu konuyla alakalı bir sektör gelişmektedir. Sık olarak sağlık turizm sebebiyle Türkiye’ye gelen Arap müşterilerin önemli ölçüde büyük bir bölümü ortalamanın oldukça üzerinde bir gelir seviyesine sahipler. Ve neredeyse tamamı ticaret ile yakından ilgilenen insanlar. Bunun farkında olan acenteler Ortadoğu ile olan tüm irtibatları kursa da internet üzerinden sağlanan ticaretler neticesinde (e-ticaret) iş odaklı iletişimler kurulması beklenilenin aksine çok daha olumlu sonuçlar vermektedir. 

7- Topdov

Fakat gerçekten bu kadar uğraşmanıza gerek var mı? 

Bir çok durumda son seçenek gibi görünen her şey aslında ilk seçenektir.

Arap müşteri nasıl bulunur? ve Arap ülkelerine ihracat nasıl yapılır? Sorusunun yukarıdaki seçeneklere göre en efektif ve en ekonomik çözümü Topdov.

Topdov siz bu kadar uğraşmayın diye bir çok kurum ve kuruluştan gelen verileri ayrıştırarak size sunuyor. Topdov’un veri havunda potansiyel Arap müşterileriniz için doğru kontaklar sizleri bekliyor. Eğer ki siz de çok kolay ve uğraşsız bir şekilde sektörünüz için Arap müşteri bulabilmek istiyorsanız hemen Topdov ile tanışmalısınız.